Omgeving

De Vrouwgeestmolen en het naastgelegen vakantiehuisje liggen schitterend midden in het Groene Hart van Zuid-Holland aan de rand van Alphen aan den Rijn, dichtbij het dorp Woubrugge. De Vrouwgeestpolder is een prachtige wijdse groene polder, rijk aan weide- en watervogels. In het voorjaar en in de zomer zijn er in de polder veel koeien en schapen te vinden.

Heel centraal, een half uurtje vanaf de grote steden Amsterdam, Den Haag, Scheveningen, Rotterdam en Utrecht. En dichtbij Woubrugge, Hoogmade en Leiden.

De Vrouwgeestmolen ligt aan de Heimans Wetering, een verbindingskanaal tussen de Oude Rijn en de prachtige plassen Braassem en Wijde Aa. Aan de overkant van de Heimans Wetering ligt een woonwijk en een kleine jachthaven.

Deze mooie groene omgeving kunt u al wandelend of fietsend verkennen. Er zijn veel mogelijkheden om te watersporten. In de direkte omgeving zijn boten te huur en wij hebben zelf enkele kano's die u kunt gebruiken. Er is ook sinds kort een kano in- en uitstapplaats bij de molen. Tevens een fijne plek voor een duik in de Heimans Wetering.

Ook kunt u hier natuurlijk een hengeltje uitgooien!

En voor de molenliefhebbers, in de nabije omgeving zijn nog véél meer molens te ontdekken. En binnen een uur bent u met de auto in de Zaanse Schans of Kinderdijk.

Enkele van de vele attracties in de regio:

Avifauna Vogelpark Alphen
Keukenhof Bloembollen expositie Lisse
Archeon Archeologisch themapark in Alphen
Madurodam Nederland in miniatuur in Den Haag
Het Rijksmuseum Kunst van de oude hollandse meesters, zoals Rembrandt, in Amsterdam
De Linnaeushof    Grote speeltuin/pretpark in Heemstede

Photos of the surrounding